C34

Graz
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34
Fotografia © Paul Ott
C34 - Lageplan
Dibuix © INNOCAD architecture
C34 - Erdgeschoß
Dibuix © INNOCAD architecture
C34 - Organisation
Dibuix © INNOCAD architecture
Architects
INNOCAD
Localització
Graz
Any
2014
Pisos
5-20 pisos

Conversion and new building of a residential house complex

The aim of the project was to provide high quality living spaces that would emphasize communication among tenants and provide a variety of floor plans, which encourage and facilitate different generations of people living there.
As regards urban development, the new L-Form building and the existing building create a courtyard, which offers free spaces and greenery and blends common spaces inside the protected yard with the surrounding landscape. The nearly fully glazed façade is new and faces the courtyard which is interlaced with the outdoor spaces including loggias, balconies and roof terraces.
Screens - primarily used as sun-protection - serve as an interplay of open and closed interfaces for each flat. A common walkway leading to the street is a wide communication zone which generates an area for stairways, ramp and underground parking on the north-east corner. What was once a decorative motif on the old building façade, a chestnut leaf is re-interpreted to a new pattern, shown in the current wire mesh façade. The same graphic is also printed on the new loggia's folding shutters in this historical building. These newly created spaces blend the living and sleeping rooms into one unit.
The entire project includes 97 flats and 25 different ground plans for 18 till 110 m² apartments, and offer housing options for singles, families and seniors. Additionally, the housing provides an underground parking for 72 cars, 3 office units, a common outdoor space with Community-Gardening, as well as a thoughtful energy concept by the integration of groundwater pump and photovoltaics in heating and cooling. The apartment building was redesigned to offer high quality living and community for a mixed group of users and at the same time offers unique design in a sustainable way, true example's of INNOCAD's holistic approach to all of their projects.

Projectes relacionats

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Revista

Altres projectes per INNOCAD

HQ Volksbank Südtirol
Bozen, Italy
C&P Corporate Headquarter
Graz
TWA the world academy
King Abdullah Economic City, Saudi Arabia
SAP Vienna
Wien
Haus Salzkammergut
Gmunden
360° LAB
Graz