Falkensteiner Balance Resort Hotel Stegersbach - Refurbishment

Lobby
Fotografia © Christof Wagner
Seating lobby
Fotografia © Christof Wagner
Seating lobby
Fotografia © Christof Wagner
Restaurant
Fotografia © Christof Wagner
Restaurant
Fotografia © Christof Wagner
Restaurant
Fotografia © Christof Wagner
Pool area
Fotografia © Christof Wagner
Sauna area
Fotografia © Christof Wagner
Pool area
Fotografia © Christof Wagner
Sauna
Fotografia © Christof Wagner
Relaxation room
Fotografia © Christof Wagner
Spa area
Fotografia © Christof Wagner
Relaxation room
Fotografia © Christof Wagner
Spa area
Fotografia © Christof Wagner
Architects
Archisphere
Localització
Any
2017

Twelve years after its successful opening, Archisphere gave the Falkensteiner Hotel Stegersbach a thoughtful update in 2017. Through refined architectural interventions, the resort now presents itself fully in tune with the times once again.
The 2017 update is also based on this foundation. Those who enter this environment characterized by mindfulness come to slow down and find peace. Seen in this light, the element of life was also central to Archisphere's design: Calming blue tones meet warm sandstone colors as well as natural-looking browns, rich stone grays and the luminous gold of light.
All rooms now feature wooden floors, support rugs and new sofas. Family rooms have been transformed into luxurious double rooms with a façade bathroom, and room bathrooms have been upgraded with natural stone washbasins, solid wood frames, large-format wall tiles, marble slabs and spacious showers. The general spa area has had a second outdoor infinity pool since 2017.
In addition, a relaxation room lit only by candlelight and two pavilion-like panorama relaxation rooms with a view over the park have been newly created. The new access to the nude area, on the other hand, is protected from view. The sauna area has been completely redesigned with spacious showers and a Finnish Zen sauna. The sauna courtyard with whirlpool was expanded to include an indoor lounging area and an enlargement of the outdoor lounging area.
Previously located underground, the completely glazed and light-flooded outdoor sauna now forms one level with the whirlpool. The bright bistro, which has two large garden terraces, was also enlarged. The atrium, which has also been redesigned, is a living room, bar and library all in one. A wide staircase leads from here to the restaurant area, where discreet restructuring has created not only more space but also intimate areas with cosy velvet benches.
New material, color and lighting concept as well as the reorganization of the buffet and show kitchen ultimately round off the 5-star upgrade in its harmonious perfection.

Projectes relacionats

  • Erweiterung Schulanlage Dorf
    Bürgi Burkhard von Euw
  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects

Revista

Altres projectes per Archisphere

Hotel Schani Salon
Vienna
Hotel Andaz Vienna am Belvedere
Wien
Hotel Altstadt Vienna
Vienna
Vienna Marriott Hotel
Vienna
Design Concept for a 4*Hotel