Toni-Areal

Zurich, Switzerland
Fotografia © Filip Dujardin
Fotografia © Filip Dujardin
Fotografia © Filip Dujardin
Fotografia © Filip Dujardin
Fotografia © Filip Dujardin
Fotografia © Filip Dujardin
Fotografia © Roland Tännler
Fotografia © Roland Tännler
Fotografia © Filip Dujardin
Fotografia © Filip Dujardin
Fotografia © Roger Frei
Fotografia © Filip Dujardin
Fotografia © Filip Dujardin
Fotografia © Roger Frei
Fotografia © Filip Dujardin
Fotografia © Roger Frei
Siteplan
© EM2N
Level 3
© EM2N
Level 4
© EM2N
Level 5 & 6
© EM2N
Longitudinal section
© EM2N
Architects
EM2N
Adreça
Pfingstweidstrasse, Zurich, Switzerland
Any
2014
Client
Allreal Toni AG represented by Allreal Generalunternehmung AG
Type of Commission
Study commission
Study commission
2005, 1st prize
Planning
2005–2011
Construction
2008–2014
Space Program
Zurich Academy of the Arts ZHdK, Zurich Academy of Applied Sciences ZHAW, Museum für Gestaltung, Schaudepot (open collections),
Size Gross floor area
125,000 m2

The aim of the conversion of the large former Toni milk processing building into a location for education, culture and housing was to formulate a concept for a building that is almost the size of an entire urban block. Our design suggested dealing with the size of the project by means of a kind of internal urbanism. The existing system of ramps was reinterpreted as a vertical boulevard and became the building’s main circulation system. As a counterpart to this we placed a large entrance hall, conceived as a public space, at the intersection of the high-rise and the lower parts of the building. An internal spatial figure is created that is connected by a series of halls, squares, voids and cascading staircases. It helps establish identity and places the many different functions like the buildings in a city, functioning as a kind of spatial catalyst that makes internal exchange possible. In addition to the urban planning challenges, many different questions were also posed at an archi-tectural level: for instance how to deal in design terms with the extremely divergent scales and with the large number of very specific functions, or what overall atmospheric mood is most appropriate for such an extremely dense complex. In this regard the existing industrial building offered productive resistance and served us as a constant sparring partner. To create diversity and variety the architecture works with various degrees of refinement at different places: generally raw, here and there more refined, sometimes over-defined, mostly under-defined. A wide range of extremely different spaces is created, extending from functional public halls and circulation spaces to intimate rehearsal cabinets: the building as city, the city as building.

Projectes relacionats

  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+
  • Bar House
    GLUCK+
  • Bronx Preparatory Charter School, Bronx
    GLUCK+

Revista

Altres projectes per EM2N

Keystone Office Building
Prague, Czech Republic
Housing Im Forster
Zurich, Switzerland
Culture and Congress Centre
Thun, Switzerland
Rosenberg Conversion
Winterthur, Switzerland
Hotel City Garden
Zug, Switzerland
Public Records Office Canton Basel-Landschaft
Liestal, Switzerland