Drawing © HOLODECK architects
Drawing © HOLODECK architects

headquarters post

 Back to Projects list
Location
Vienna
Year
2013

The new headquarters of the Austrian Post AG is embedded in the urban context by inclusion of surrounding buildings, urban street connections and local conditions. Additionally, the building is structurally complemented by the public space and the courtyards. Different roof top gardens on the 6th floor and several terraces on some floors offer the employees inspiration and recovery. The integration in the urban context is guided by the intention to take in consideration the surrounding existing buildings’ typologies, the street connections with the 3rd Viennese district as well as several local data. The construction body takes shape in relation with the surrounding building blocks with inner courts, the existing telecom building, the neighboring apartment house AMS, low rise buildings and the Grete-Jost-Park.

Other Projects by HOLODECK architects

earthquake memorial
Nantou, Taiwan
hall 01
St. Veit an der Glan
zhengzhou quarter
Zhengzhou, China
sustainable quartier
Kopenhagen, Denmark
parkhouse
vienna
rooftop 02
vienna