headquarter SVA

Vienna
Visualization © isochrom
 
 
Visualization © isochrom
 
 
concept
Drawing © HOLODECK architects
 
 
site plan
Drawing © HOLODECK architects
 
 
south Elevation
Drawing © HOLODECK architects
 
 
section
Drawing © HOLODECK architects
 
 
ground floor plan
Drawing © HOLODECK architects
 
 
Architects
HOLODECK architects
City
Vienna
Year
2015

The headquarter of the main association of the Austrian Social Insurance Fund is located in the third district, at Erdbergstrasse. The Wittgensteinhaus, the Rochusmarkt and the Grete Jostpark are important cultural buildings and urban areas arranged during site construction in 70s. In this high-quality context, we carefully place a spatial composition of the landscape park and building cubature. The vertical slice is proportionally supplemented by a horizontal slab and integrated the existing landscape park spatially and functionally. The inviting ground floor zone reaches the users and visitors over the extensive open space with shade-spreading trees or over the entrance along the Kundmanngasse. The naturally exposed hall provides a clear orientation and access to the areas.

Related Projects

Other Projects by HOLODECK architects