headquarters post

Vienna
Drawing © HOLODECK architects
Drawing © HOLODECK architects
Architects
HOLODECK architects
Location
Vienna
Year
2013

The new headquarters of the Austrian Post AG is embedded in the urban context by inclusion of surrounding buildings, urban street connections and local conditions. Additionally, the building is structurally complemented by the public space and the courtyards. Different roof top gardens on the 6th floor and several terraces on some floors offer the employees inspiration and recovery. The integration in the urban context is guided by the intention to take in consideration the surrounding existing buildings’ typologies, the street connections with the 3rd Viennese district as well as several local data. The construction body takes shape in relation with the surrounding building blocks with inner courts, the existing telecom building, the neighboring apartment house AMS, low rise buildings and the Grete-Jost-Park.

Related Projects

  • Paul Reinhart Dreifach-Sporthalle
    Walter Bieler AG
  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Office Building Theurl
    ATP architects engineers
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design

Magazine

Other Projects by HOLODECK architects

cluster school
Studie
WDR crossmedia house
Cologne, Germany
double vision
Kulturforum Berlin, Germany
folded music
Vienna
roof transformations
Vienna