Pavilion Cloud No. 7

Grafenegg
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects
tnE Architects
Address
Grafenegg
Year
2015

The concept of a pavilion provided the inspiration for the new construction of the catering zone in the Grafenegg Palace Park. Its experiential potential changes during the year according to scenarios, users and seasons. The “floating” roof covers the open-air zone. The free roof contour continues the lines of the existing stock of trees. Its roof design suggests all-round accessibility to the pavilion, taking effect as an open position in the space. An interplay is generated between the groups of trees, pastoral open spaces, and the design of the roofing.

Client
Grafenegg Kultur Betriebsges.m.b.H.
Team
Marie-Therese Harnoncourt, Ernst J. Fuchs, Paul Vabitsch, Christoph Pehnelt, tnE Architects, the next ENTERprise Architects

Related Projects

Other Projects by tnE Architects