SCS Shopping City Süd

Vösendorf
Photo © ATP/Kuball
 
 
Photo © ATP/Kuball
 
 
Photo © ATP/Kubal
 
 
Photo © ATP/Kubal
 
 
Photo © ATP/Kubal
 
 
Architects
ATP architekten ingenieure
City
Vösendorf
Year
2013

The main building of Shopping City Süd (SCS) dates from 1975 and was expanded in 1987 by the addition of more retail space, a parking deck and an office center. The objective of the refurbishment planned by ATP architects engineers was to carry out essential maintenance work and safety and optical improvements as well as to improve the functioning of the shopping center in such a way that it is both technically improved and made more attractive to shoppers.
The façade has been thermally improved and the entrances to the center and the gastronomy and sales areas within the mall has been redesigned. A clear sequence of attractive routes and squares and a new orientation system have been introduced. The refurbishment of the roof to the original building makes it possible to bring more daylight into the mall. The refurbishment was planned in such a way that the center can operate throughout, with the duration of works kept to a minimum and safety optimised during every phase.

Client
Unibail Rodamco

Total Built Area
116.000 qm

Total Built Volume
650.000 m³

Design
Saguez & Partner

Construction Period
2012-2013

Related Projects

Other Projects by ATP architekten ingenieure