C34

Graz
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34
Photo © Paul Ott
C34 - Lageplan
Drawing © INNOCAD architecture
C34 - Erdgeschoß
Drawing © INNOCAD architecture
C34 - Organisation
Drawing © INNOCAD architecture
Architecten
INNOCAD
Locatie
Graz
Jaar
2014
Verhalen
5-20 Stories

Conversion and new building of a residential house complex

The aim of the project was to provide high quality living spaces that would emphasize communication among tenants and provide a variety of floor plans, which encourage and facilitate different generations of people living there.
As regards urban development, the new L-Form building and the existing building create a courtyard, which offers free spaces and greenery and blends common spaces inside the protected yard with the surrounding landscape. The nearly fully glazed façade is new and faces the courtyard which is interlaced with the outdoor spaces including loggias, balconies and roof terraces.
Screens - primarily used as sun-protection - serve as an interplay of open and closed interfaces for each flat. A common walkway leading to the street is a wide communication zone which generates an area for stairways, ramp and underground parking on the north-east corner. What was once a decorative motif on the old building façade, a chestnut leaf is re-interpreted to a new pattern, shown in the current wire mesh façade. The same graphic is also printed on the new loggia's folding shutters in this historical building. These newly created spaces blend the living and sleeping rooms into one unit.
The entire project includes 97 flats and 25 different ground plans for 18 till 110 m² apartments, and offer housing options for singles, families and seniors. Additionally, the housing provides an underground parking for 72 cars, 3 office units, a common outdoor space with Community-Gardening, as well as a thoughtful energy concept by the integration of groundwater pump and photovoltaics in heating and cooling. The apartment building was redesigned to offer high quality living and community for a mixed group of users and at the same time offers unique design in a sustainable way, true example's of INNOCAD's holistic approach to all of their projects.

Gerelateerde projecten

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Magazine

Andere projecten van INNOCAD

C&P Corporate Headquarter
Graz
HQ Volksbank Südtirol
Bozen, Italië
Golden Nugget
Graz
Rose am Lend
Graz
THE ROCK - Radisson RED Vienna