Fire station of the voluntary fire department Fleres

Fleres, Italië
Photo © Oskar Da Riz
Photo © Oskar Da Riz
Photo © Oskar Da Riz
Photo © Oskar Da Riz
Photo © Oskar Da Riz
Photo © Oskar Da Riz
Photo © Oskar Da Riz
Photo © Oskar Da Riz
Photo © Oskar Da Riz
Drawing © Roland Baldi Architects
Drawing © Roland Baldi Architects
Drawing © Roland Baldi Architects
Architecten
Roland Baldi Architects
Locatie
Fleres, Italië
Jaar
2015
Klant
Comune di Brennero
Team
Harald Kofler, Karin Kretschmer

With its striking monolithic façade, characterised by clear and modern design and a deliberate selection of stone, glass and aluminum, the fire station was conceived as a continuation of the scree, caused by periodic mudflows from the mountain slope behind the construction area. By partially integrating the scree into the retaining dam, a sense of the optical continuation of its movement downstream is conveyed.
Custom made gabions were lined with dolomitic rocks and rubble sourced from on-site excavations for the design of the façades. The use of local stones and the façade’s gabion-walls strengthen the identity between the construction site and the building and blend the fire station’s modern design with its natural surroundings.

Gerelateerde projecten

  • Eissporthalle Davos
    Walter Bieler AG
  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+
  • Bar House
    GLUCK+

Magazine

Andere projecten van Roland Baldi Architects

Headquarter TechnoAlpin
Bolzano, Italië
Ropeway Merano 2000
Meran, Italië
Angela Nikoletti Square
Bolzano, Italië
Cultural Center Rosenbach
Bolzano, Italië
District Heating Plant
Klausen, Italië
Lunch room EURAC
Bolzano, Italië