Trollstigen National Tourist Route

Trollstigen, Noorwegen
Photo © Reiulf Ramstad Arkitekter
Photo © Reiulf Ramstad Arkitekter
Photo © Reiulf Ramstad Arkitekter
Photo © diephotodesigner
Photo © Reiulf Ramstad Arkitekter
Photo © diephotodesigner
Photo © diephotodesigner
Photo © Reiulf Ramstad Arkitekter
Drawing © Reiulf Ramstad Arkitekter
Drawing © Reiulf Ramstad Arkitekter
Architecten
Reiulf Ramstad Arkitekter
Locatie
Trollstigen, Noorwegen
Jaar
2012
Kosten
1M - 100M
Verhalen
1-5 Stories

Located on Norway’s west coast, Trollstigen is perched within a dramatic pass between the deep fjords that characterize the region. This panoramic site can only be visited and constructed in summer, due to severe winter weather. Despite—or perhaps because of—the inaccessible nature of the site, the project entails designing an entire visitor environment ranging from a mountain lodge with restaurant and gallery to flood barriers, water cascades, bridges, and paths to outdoor furniture and pavilions and platforms meant for viewing the scenery. All of these elements are molded into the landscape so that the visitor’s experience of place seems even more intimate. The architectural intervention is respectfully delicate, and was conceived as a thin thread that guides visitors from one stunning overlook to another.

The RRA project will enhance the experience of the Trollstigen plateau’s location and nature. Thoughtfulness regarding features and materials will underscore the site’s temper and character, and well-adapted, functional facilities will augment the visitor’s experience. The architecture is to be characterised by clear and precise transitions between planned zones and the natural landscape. Through the notion of water as a dynamic element –from snow, to running and then falling water- and rock as a static element, the project creates a series of prepositional relations that describe and magnify the unique spatiality of the site.

Gerelateerde projecten

  • Wellness Bogn Sedrun
    Walter Bieler AG
  • Humaniti
    Lemay
  • Umnutzung Fischerei­haus Botanischer Garten
    W2H Architekten AG
  • Sanierung Weissensteingut
    W2H Architekten AG
  • 3. Preis/4. Rang Projektwettbewerb «Holliger», Baubereiche O3/U3
    W2H Architekten AG

Magazine

Andere projecten van Reiulf Ramstad Arkitekter

Trollwall Restaurant
Trollveggen, Noorwegen
Selvika National Tourist Route
Selvika, Noorwegen
Korsgata Apartments
Oslo, Noorwegen
Summer Retreat Hvaler
Hvaler, Noorwegen
University College
Østfold Halden, Noorwegen
Summer Retreat
Fuglevik , Noorwegen