Photo © Conné Van D'Grachten
Photo © Conné Van D'Grachten
Photo © Conné Van D'Grachten
Photo © Conné Van D'Grachten
Photo © Conné Van D'Grachten
Photo © Conné Van D'Grachten

House S Ehingen

 Back to Projects list
Year
2013
Team
Michael Salvi, Andres Schenker, Thomas Weber

Everything on one level, outside and inside, live wherever it suits you.

The private zone of the building has a deep inner courtyard, a wind and view protected communication area. It can be used in many ways. The transparent design of the façades facing the courtyard creates a bright atmospheric ambience inside the house.

The interrelation of the different volumes becomes tangible in the four-meter-high living area, where the exposed concrete ceiling of the lower building component cuts into the space.

The stringent floor plan is complemented by a clear material concept: the house’s homogenousexecution in exposed concrete frames connections to the soothing green surroundings.

The residence is tactically situated on the site in order to offer all rooms with a lively relationship with the garden and surroundings. This connection is emphasized be the integrated terraces on all sides where the indoor and outdoor spaces harmoniously interleave.

Project Details:
Commission Type: Invited competition
Award: 1st Prize
Client: Private
Location: Ehingen, DE
Competition: 2010
Realization: 2011-2013
Status: Completed
GFA: 350 m²
Energy Efficiency: EnEV 2009
Team: Michael Salvi, Andres Schenker, Thomas Weber

Other Projects by Schenker Salvi Weber Architekten ZT GmbH

Teahouse C/O Vienna Magazine
Vienna Landstraße Fire Station
Bütze Wolfurt Primary School
Wolfurt
Umdasch Group Office Building
Amstetten
Museum Belvedere Salzburg
Salzburg