A+ LKH Feldbach

Feldbach
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach
Foto © Paul Ott
A+ LKH Feldbach - Grundriss
Dibujo © Paul Ott
A+ LKH Feldbach - Schnitt
Dibujo © Paul Ott
A+ LKH Feldbach - Ansicht Ost
Dibujo © Paul Ott
Arquitectos
INNOCAD
Ubicación
Feldbach
Año
2010
Pisos
1 - 5 pisos

The woven facade designed for the one-story extension of the state hospital in Feldbach, Austria, unifies the entire building by simultaneously interlacing the old construction with the new one. ⁠ The facade´s large-scale woven structure creates a balanced symbiosis of diverse volumes and proportions integrated in the new and existing section. Due to additional level that is enclosed with woven metal facade the entire building converts into an interdisciplinary healthcare center – underlying thoughtful fusion to persisting structure. ⁠⁠The expanded metal front is used as a sun protection creating a connection with the plant pots whose design follow the previous shape of the medical clinic. The additional story includes a variety of examination and treatment rooms, which could also be transformed during a second conversion phase into an interdisciplinary special class station. This was a unique challenge for the INNOCAD team and required thoughtful planning and flexibility in the concept. The aim was creating a brighter, hotel-like atmosphere, achieved through a central communication and waiting zone, awash with natural light through a skylight. The generously appointed foyer and reception area is surrounded by various seating niches and provides intimacy and a relaxing atmosphere with its soothing central copper-colored room furniture. All ambulance, therapy and service offices are connected and radiate through this central area. These rooms also offer natural light by room-height glazing that opens to a generous outside terrace which acts like a park.

Proyectos relacionados

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Magazine

Otros proyectos de INNOCAD

HQ Volksbank Südtirol
Bozen, Italia
C&P Corporate Headquarter
Graz
TWA the world academy
King Abdullah Economic City, Saudi Arabia
SAP Vienna
Wien
Haus Salzkammergut
Gmunden
360° LAB
Graz